noin kaksi kuukautta sitten kun halu tehdä käsillään kasvoi sietämättömäksi. :) Monta vuotta katselin sivusta kun silloinen hyvä ystäväni helmeili, ja tahdoin kokeilla itsekin. Olen joskus hamassa nuoruudessani käynyt korukivikurssin, jossa hioin kiviä ja yhdistin niitä hopeaan, mutta siitä tosiaan on aikaa. Puoliksi kauhusta kankeana tein ensimmäisen tilaukseni Villihelmeen, tilasin hiukan korupiikkejä ja muutamia Swarovskeja (se harakka minussa!), halusin nähdä osaanko tehdä korvakorut. :) Kliseisesti, siitä se sitten lähti. Ensimmäinen pari näytti tältä:

300777314_f8af2979e2_m.jpg


Ei mitään mahtavan upeaa, mutta tajusin että osaan, ja mikä tärkeintä: tajusin että HALUAN. :) Haluan oppia lisää, tehdä lisää.

Aikani näprättyäni kävin kierteisten lenkkien kimppuun, näin jo painajaisia kuinka pilaisin lankaa metritolkulla. Vaikeinta oli arvioida kuinka paljon sitä tarvitaan. Nykyään sujuu jo vähän paremmin. Kierrelenkkiharjoituksena tein itselleni kaulakorun kullatusta kuparilangasta, tummista karneoleista sekä granaattilaatoista:

300779806_2855150ebd.jpg


Tämän jälkeen uskalsin koskea hopealankaan, jota olin jo tilannut metrin varastoon. Pelkäsin totaalisesti saavani aikaan kasan hukkasilppua! Tein tyttärelleni yksinkertaisen rannekorun ja hopean pelko helpotti:

300782385_bfbb3dd4da_o.jpg


Käytin Millefiori- kolikoita, lasihelmiä sekä luonnevikaisia makeanvedenhelmiä, joista kumpikin pidämme kovasti. :) Makeanvedenhelmet ovatkin rakkauteni, sain harmaita peacock -helmiä, ja odotin pitkään jotain sopivaa mihin ne yhdistää. Löysin mielestäni upeita jaspiskolikoita (posline jasper) ja silloin helmet 'puhuivat' minulle. ;))

300782388_b7203a742a.jpg


Kuvan ottamisen jälkeen huomasin etten ollut muistanut laittaa crimppisuojia paikoilleen. Asia on nyt korjattu. :) Jaspikset ovat uskomattaman kauniita, kuva ei tuo esiin niiden koko kauneutta, ja  niissä näkyvä lila sävy on kadonnut. Hah, crimpit .. VIHAAN niitä. Tai lähinnä niiden suojia. Joko minulla on väärän kokoisia suojahelmiä tai en vaan osaa, osa puristaa aivan kieroon eikä peitä kiinnityshelmeä kokonaan. Toisinaan tekee mieli itkeä kun kiinnityshelmen rumuus pilaa koko korun. Minun mielestäni, mutta ehkäpä olen perfektionisti. :P

Lueskelen aika paljon korublogeja ja niistä tarttuu aina uusia ideoita ja vinkkejä. Helmetin Outin inspiroimana yritin tällaista:

300779803_0fe3a708f1.jpg


Aurinkokivihelmiä ja fire opal - biconeja. :) Se sai myöhemmin seurakseen vielä rannekorun ja korvakorut, rannekorusta löytyy kuva Flicristä. Myös tämä on saman inspiraation peruja:

300779801_a65020498b.jpg


Turkooseja lasihelmiä & siemenhelmet, Muranon lasiristi sekä blue zircon -biconeja. Tykästyin tähän kovasti. :) Siemenhelmet sinällään ei ole 'mun juttu' muuta kuin tässä muodossa. Kärsivällisyyteni ei riitä niiden kanssa tekemiseen. :) Niistä saisi vaikka mitä hienoa aikaiseksi ja nostan hattua heille jotka sen taidon osaavat!

Tämä kaulakoru on kuitenkin tämänhetkinen lempilapseni. :) Nauhan huovutti äitini sisareni lampaiden villoista, seuraksi laitoin sammalakaattia sekä Karen Hill Tribe -hopealehden. Tämä sai alkunsa Helmetin foorumin kuukauden teemasta joka oli satu:

292182862_3d4674ce80.jpg


Ja tässä pisteessä sitä ollaan nyt. :) Ihan kaikkia tekemiäni koruja en tähän viitsinyt laittaa, mutta pyrin tästä eteenpäin päivittelemään tekotahtia.