Leppoisan aamupäivän aikana välähti mieleeni että voisin tekaista muutaman kirjanmerkin. :) Mies toi minulle Ison Ruosteisen Vasaran, mutta kunnon takomisalusta puuttui, jälki on sitten sen mukaista. Nyt iltapäivällä sekin ongelma on korjattu, joten seuraavia pääsee jo kunnolla paukuttamaan. :) Syntyi pari naisellista merkkiä ja pari vähän maanläheisempää, ne ovat henkilökohtaiset suosikkini.

474425315_c8d2fa21d9_o.jpg

474425317_b6a0c1877f_o.jpg


Kuvausalustana toiminut maantiedon kirja on saanut vuosien saatossa vähän siipeensä, on vuodelta 1906. :) Kirjan 9. luku kertoo Afrikan asukkaista, lainaus sivulta 179:

"Afrikkaa sanotaan 'mustien maanosaksi', sillä suurin osa sen asukkaista kuuluu mustaihoiseen neekerirotuun. Paitsi mustasta ihonväristään tunnetaan neekerit villaisesta tukastaan. He ovat alhaisella sivistyksen kannalla ja parhaastaan pakanoita."

Kirja kertoo myös Austraalian saarien ihmissyöjistä ja kerrotaan että Yhdysvaltojen asukkaat 'panevat suurta arvoa kansansivistykselle'. Kansakoulun maantieto kertoo myös että kiinalaiset muuttavat suurissa joukoin vieraisiin maihin työansiolle ja ovat tunnetut siitä että tulevat niin vähän toimeen, lisäksi miehet pitävät tukkaansa palmikolla. Vastaavaa rataa kiteyttää tämä O.A. Hainarin kirjoittama kirja kaikki tärkeimmät maailman asiat. :)