Minulla on avain jota käytän lähes joka päivä. Sen avaimenperä kävi silmiin jokaisella käyttökerralla: metallinen läpyskä josta oli kultaus kulunut, kummallekin puolelle läpyskää liimattu tekokilpikonnankuorta, ja toiselta puolelta 'kuori' oli kadonnut aikain saatossa. Ei hyvä. ÄHH tarjosi erinomaisen tekosyyn tehdä viimein sellainen avaimenperä joka miellyttäisi silmää. ;)

Projektilaatikosta löytyi valmiiksi juotettu kuparirengas, jonka ympärille kieputin milläliemetallilangalla savukvartsin värisiä lasirondelleja. Tiesin että halusin tähän jotain roikkuvaa, siispä kaivelemaan charmilaatikoita. Korumetallinen madonna näytti kivalle, samoin kukkanen, lisäksi löysin pöydältä yksinäisen makeanvedenhelmen. Nämä kaikki kiinni milläliemetallilangalla. Huomasin tavaravuoren alta pilkottavan satiininauhanpätkän jonka sitaisin solmulle. Sitten piti naputella kuparia hiukan litteämmäksi että sain kiinnityssysteemin avaimelle, en kelpuuttanut varastostani löytyviä hopeanvärisiä öh .. kierrerenkaita/avainrenkaita/mikäniidenoikeanimisittenlieneekään. ;) Ja tadaa, komeus oli valmis!

5421702422_9ea392f504.jpg

 

En lähtisi tällaista tekemään vaikkapa auton avaimille tai kotiavaimelle joka pyörii taskuissa ja laukussa. Tämä avain odottaa kiltisti avainkaapissa kunnes on aika ottaa se käteen ja kävellä lukon luo. Tänään hymyilytti oven avaaminen pitkästä aikaa. :)