Helmeilijäksi, joka ei harrasta siemenhelmitöitä (muuta kuin niitä ei-suertekaulakoruja) minulle on päässyt kertymään niitä turhan paljon. :) En oikeastaan niin välitä niistä, jossain määrin ovat välttämätön paha. Toisaalta on mukava että niitä löytyy eri sävyissä, koska niitä voi käyttää piristeenä. Armas äitini matkailee noin kerran kuukaudessa, ja tuliaisina on aina siemenhelmiä. :P Ja olen huomannut itsessäni sellaisen piirteen että jos tilaukseen jää vähän ilmaa päädyn ottamaan pussin tai pari jotain 'kivan värisiä' siemenhelmiä. ;) Tässä siis pohjustus tilanteeseen.

Kyllästyin siihen, että siemenhelmipusseja lojui joka paikassa, ei ollut oikein tilaa säilytellä niitä. Osa pusseista oli auki ja kaikenlaisissa pikku kupeissa, osa pystylokerikoissa viemässä tilaa muilta helmiltä. :) Tilasin siis kokeeksi pari pyöreää helmirasiaa HelmiQsta, niitä joissa on yksittäin aukeavat kannet, mutta määrä joka niihin upposi oli vain pisara meressä. Halusin kunnon rasiat, ja koska olin jo tyhjentänyt paikallisen K-Raudan tarjouskorin ruuvilaatikoista suuntasin katseeni suurempiin volyymeihin. Pandahallista löytyi sopiva satsi (40 kappaletta) halvalla. :P Tunnen suurta halua vajota nolouksissani maan rakoon tämän tunnustuksen tehtyäni. :D Tilaus tuli sutjakasti ja purkit ovat juuri niin näppäriä kun arvelinkin. Pussit sain pois pyörimästä ja kipot ja kupit pois helmipöydältä. Tajusin että näihin on mukava laittaa myös crimppejä sekä crimppisuojiakin. Kummasti osa katosi miehen ja seiskaveen kätköihin. ;) Kuvassa on siis osa siemenhelmistäni, ne jotka purkitin tänään:

436238807_459632baa4_o.jpgMiten te muut säilyttelette helmiänne yleensäkin? Itselläni on juuri näitä pikkurasioita, ruuvirasioita ja salkkumallisia, sekä sitten pystylokeroita. Säilytättekö helmet nauhoissa kun ne tulevat, vai puratteko ne heti? Itse olen säilyttelijätyyppiä. :) Raaskin purkaa nauhan vasta sitten kun todella aion käyttää sitä. Säilytättekö irtonaiset helmet muovipusseissa jos ovat tulleet sellaisissa, vai 'vapaudessa'? Suunnitelmissa olisi jossain vaiheessa löytää sopiva pikkunaulakko helmipöydän yläpuolelle, siihen voisi laittaa lankarullat, metallilangat jne. Siskoni päätyi sellaiseen ratkaisuun, ja se näytti toimivalta. :) Työkalut minulla on yhdessä suuressa lokerossa.

Mutta kuitenkin .. kuka perustaisi anonyymit helmiholistit.. ? :D